Španělské ptáčky s uzeným masem recept
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patří tato varianta mezi velmi oblíbené.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks kuchyňská cibule
- kousek uzeného masa
- 4 ks sterilovaná cibulka
- 4 ks sterilovaná červená paprika
- 4 ks sterilovaná okurka
- čerstvé máslo
- sůl
- černý pepř - mletý
- chilli koření
- hořčice - dijonská nebo plnotučná
- jemná krupička
- hovězí maso - zadní
- 2 ks vajíčka
- masový vývar
Způsob přípravy
Uvaříme si v osolené vodě dvě vajíčka na tvrdo. Sterilovanou, naloženou zeleninu si necháme okapat. Potom si vajíčka, nakládanou zeleninu a uzené masíčko rozkrájíme na požadovaný tvar.
Na plátky nakrájené hovězí maso si z obou stran osolíme a opepříme. Podle chuti pomažeme nař. dijónskou hořčicí.
Postupně na maso klademe uzené masíčko, půlku cibulky, kousek červené papriky, okurky a čtvrtku vajíčka. Náplň zarolujeme a spojíme jehlami (nebo párátky). V hrnci si na másle orestujeme kuchyňskou cibuli. Vložíme závitky a osmahneme je. Přilijeme vývar a vaříme. Okořeníme maličko chilli kořením.
Až bude maso hotové, odebereme ho z hrnce. Omáčku zahustíme např. dětskou krupičkou a zhruba čtvrt hodinky zavaříme. Poté maso zbavíme jehel (párátek) a vložíme zpět. Chvíli ohřejeme v omáčce a servírujeme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.