Falafel recept
Falafel je čistě vegetariánské jídlo. Je bohatý na živiny prospěšné našemu tělu. Zkuste ho podávat s čerstvou zeleninou, nebo klasicky v pita chlebu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky přes noc namočené cizrny
- 2 jarní cibulky i s natí
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1,5 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 3 lžíce nasekané zelené petržele
- špetka chilli koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Namočenou cizrnu rozmixujeme v mixéru. Pak přidáme nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku a na kousky nakrájený česnek. Vše důkladně rozmixujeme.
Připravenou směs osolíme, přidáme kmín, pepř a chilli koření. Znovu promícháme a uložíme na půl hodiny do ledničky.
Ze směsi lžící vykrajujeme malé kuličky a smažíme je ve vyšší vrstvě středně horkého oleje ze všech stran dozlatova. Kromě již uvedených příloh můžeme falafel podávat třeba s brambory nebo s bramborovou kaší.