Smetanová papriková omáčka s cizrnou recept
Smetanová papriková omáčka s cizrnou bude výborná s vařenou rýží nebo třeba s houskovým knedlíkem. Nemusíme-li mít nutně maso, pochutnáme si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g cizrny
- 2 jarní cibulky i s natí
- 150 ml smetany na vaření
- 700 ml vývaru
- 1 bobkový list
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- olivový olej
- mořská sůl
Způsob přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Vodu několikrát vyměníme. Druhý den ji v čisté vodě uvaříme do měkka.
Jarní cibulky i s natí nakrájíme na proužky a v kastrole je osmahneme až zesklovatí. Pak přidáme papriku, pepř, bobkový list, promícháme a krátce orestujeme. Přidáme uvařenou cizrnu a vše zalijeme vývarem.
Cizrnu zvolna vaříme asi 15 minut. Odstraníme bobkový list a tyčovým mixérem část cizrny rozmixujeme. Podle chuti omáčku ještě osolíme a okořeníme, odstavíme z plotny, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.