Katův šleh recept
Katův šleh je pikantní příloha třeba k topinkám. Měl by mít říz, ale podle množství pikantního koření si ho můžete připravit i méně ostrý, podle chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g vepřové kýty
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 1 naložená okurka
- kečup
- worcesterová omáčka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme worcesterovou omáčku, utřený česnek, pepř, sůl a olivový olej. Vše promícháme a necháme maso marinovat.
Na vysoké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata, na tenké proužky nakrájenou papriku a nadrobno rozsekanou chilli papričku. Dusíme asi 5 minut, pak přidáme naložené maso, lžíci kečupu a restujeme za stálého míchání dalších 10 minut.
Nakonec přidáme nakrájenou kyselou okurku a podle potřeby dochutím kečupem nebo kořením.