Rizoto s kuřecím masem recept
Rizoto s kuřecím masem je lehké a zdravé jídlo. Uvaříme ho v jednom pekáči, snadno a rychle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuře
- 300 g rýže
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g strouhaného parmezánu
- sůl
- 1 menší bílá cibule
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
Očištěné kuře vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky. V pekáči rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli.
Když se cibule dostane světle hnědou barvu, zalijeme ji trochou vývaru, přidáme kuřecí maso, podle potřeby osolíme a přikryté dusíme 25 minut.
Mezitím si předehřejeme troubu na 160 stupňů. Po 25 minutách do pekáče nasypeme rýži, znovu zalijeme vývarem a a přikryté dusíme v troubě do změknutí rýže.
Každou porci kuřecího rizota posypeme strouhaným parmezánem.