Kuřecí křídla s Buffalo omáčkou a dipem z modrého sýra recept
Kuřecí křídla s Buffalo omáčkou a dipem z modrého sýra je báječná křupavá pochoutka. Jako příloha postačí nakrájená syrová zelenina, jako je třeba mrkev, řapíkatý celer apod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 kg kuřecích křidýlek
- 1 lžička soli
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 1 lžička mleté papriky
- rostlinný olej na smažení
- dip z modrého sýra:
- 1/2 hrnku smetany
- 1/2 hrnku modrého sýra (např.niva)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/4 hrnku majonézy
- 1 až 3 lžíce mléka
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky soli
- Buffalo omáčka:
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1/4 lžičky soli
- 80 g másla
- 1/2 hrnku červené jemně pálivé omáčky z rajčat
Způsob přípravy
Kuřecí křídla s Buffalo omáčkou a dipem z modrého sýra je báječná křupavá pochoutka. Jako příloha postačí nakrájená syrová zelenina, jako je třeba mrkev, řapíkatý celer apod. Připravíme si omáčku ze sýra s modrou plísní. Ve smetaně sýr důkladně rozšleháme. Nyní přidáme mléko, sůl, citrónovou šťávu, utřený česnek a majonézu a umícháme hustou omáčku. Dochutíme ji mletým pepřem a zatím ji uložíme do ledničky. Nyní odřízneme z křidýlek špičky a na kloubu je rozřízneme. V míse smícháme sůl, mletou papriku, mouku a špetku pepře. Křidýlka v této směsi obalíme a přebytek oklepneme.
Nyní vezmeme velkou pánev (může to být wok) a zahřejeme v ní větší množství oleje (asi do výše 5 cm) na vysokou teplotu. Obalená křidýlka prudce smažíme po všech stranách 1O minut. Pak je položíme na papírové utěrky aby se zbavily přebytečného tuku. Nakonec si přichystáme Buffalo omáčku. V hrnci rozpustíme máslo a odstavíme ho z plotny. Nyní do másla přidáme cukr, sůl a rajčatovou omáčku a vše důkladně promícháme. Před podáváním všechna křidýlka potřeme touto omáčkou. Podáváme je obložené syrovou zeleninou a s miskou sýrového dipu.