Vepřová žebírka recept
Vepřová žebírka podáváme většinou jen s čerstvým chlebem a hořčicí. Ale klidně můžeme připravit jako přílohu salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 kg vepřových žebírek
- 1 citron
- 0,5 lžíce sladké mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- lžička mletého pepře
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
Způsob přípravy
V misce smícháme olivový olej, utřený česnek, papriku, pepř, sojovou omáčku, lžíci citronové šťávy a špetku soli.
Vzniklou marinádou potřeme žebírka ze všech stran a necháme je ležet v chladnu asi 3 hodiny. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Po době potřebné k marinování pečeme žebírka v pekáči s víkem v předehřáté troubě zvolna asi 60 minut. Podle potřeby je můžeme podlít vodou. Když jsou již téměř hotová, odstraníme víko a dopečeme je odkrytá.