Mražené osvěžení s chutí oblíbeného aperitivu. Aperol nanuk!
Léto je prostě skvělé a nabízí spoustu možností. Díky příznivým teplotám a delší době slunečního svitu si lze dosyta užívat například posezení s přáteli na terase v kavárně nebo grilování. K letním radovánkám neodmyslitelně patří i dobré nápoje a sytě oranžový Aperol v nich hraje prim. Co ale vyzkoušet něco nového a z oblíbeného nápoje vytvořit osvěžení na tyčce? Je to jednoduché!
Bylinný, hořko - sladký alkoholický nápoj ze severovýchodní Itálie patří k nejprodávanějším likérům nejen ve své domovině, ale i v jiných částech Evropy. Aperol se nejčastěji servíruje v kombinaci se šumivým vínem, nejčastěji Proseccem, sodou a plátkem pomeranče. Jde to ale i jinak!
Alko dobrota na klacku
S klasikou, jakou je Aperol Spritz, nelze nikdy nic pokazit. Co ale vyzkoušet něco nového a nápoj tentokrát servírovat bez sklenice?!
Jen pár ingrediencí stačí k tomu vykouzlit ovocný perlivý nanuk, který báječně osvěží zahradní grilování, letní párty i zpříjemní například posezení na balkoně. Ale pozor! Tuhle dobrotu ale schovejte před dětmi, je totiž povolená až od 18-ti let.
Pro 8 - 10 nanuků budete potřebovat:
5 plátků pomeranče
šťávu z 1 citronu
120 ml čerstvé pomerančové šťávy nebo džusu
120 ml Aperolu
120 ml Prosecca
40 g krupicového cukru
350 ml vody
formičky pro výrobu nanuků
Postup:
1. Ve džbánku smícháme citronovou šťávu, Aperol a Prosecco. Přidáme cukr a mícháme ho v nápoji tak dlouho, dokud se nerozpustí. Džbánek dolijeme vodou a vše opět promícháme.
2. Do každé formičky dáme polovinu plátku pomeranče a doplníme ji nápojem.
3. Nanuk necháme přes noc ztuhnout v mrazáku.
Tip: do nanuku můžeme přidat i mražené ovoce, například borůvky, maliny či ostružiny.
Aperol Spritz
Oblíbený letní nápoj je hotový raz - dva. Vyzkoušejte jeden z nejpopulárnějších drinků i vy!