Plněná vejce recept
Plněná vejce jsou jednoduchý předkrm před hlavním jídlem. Když je doplníte zeleninovým salátem a čerstvým pečivem, mohou být třeba i jednoduchou večeří.
Ingredience receptu
- 8 vajec
- 60 g strouhaného parmezánu
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 naložená červená kapie
- mořská sůl
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme je. Každé pak podélně překrojíme a žloutky vyjmeme.
V misce utřeme žloutky se smetanou, majonézou a sýrem. Nakonec náplň osolíme a přidáme část červené kapie nasekané nadrobno.
Jednotlivé poloviny vajíček naplníme náplní pomocí zdobícího sáčku a každou ještě ozdobíme proužkem červené kapie.