Sardinky pečené v troubě recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří koupit mražené nebo čerstvé rybičky. Bývají o něco větší než známé \"olejovky\" a výtečně chutnají smažené nebo upečené v troubě. Ryby obecně jsou cenným zdrojem omega - 3 mastných kyselin i minerálních látek, což platí i pro sardinky. Ty navíc nemají moc tuku, proto prospívají i štíhlé linii. Drobné rybky zakapané olivovým olejem a dochucené kořením chutnají skvěle jako netradiční předkrm. V Řecku, odkud recept pochází, se podávají s bílým pečivem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvých sardinek
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá bazalka
  • sušené oregano
  • šťáva z citronu
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

Rybičky umyjeme zvenku i zevnitř a osušíme je papírovou utěrkou. Sardinky lehce osolíme.

Zapékací nádobu vymažeme olivovým olejem a rybičky do ní natěsno vyskládáme.

Do misky prolisujeme česnek, přidáme nasekanou bazalku a petrželku, sušené oregano, sůl, pepř, přilijeme šťávu z citronu a olivový olej. Směs promícháme a nalijeme na rybičky.

Sardinky pečeme v předehřáté troubě 20 - 30 minut. Doba pečení závisí na tom, jak jsou rybičky veliké. Když do nich jde snadno zapíchnout vidlička, jsou sardinky hotové.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sardinky pečené v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sardinky pečené v troubě.
Nebo hledejte podobné podle části názvu sardinky pečené troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sardinky pečené v troubě

Kde najít informace



×