Rýžové nudle v omáčce recept
Rýžové nudle v omáčce s kuřecím masem, se zeleninou a smetanou voní bylinkami. Rychlé a jednoduché jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g kuřecího masa
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 větší rajče
- 1 mrkev
- 1 malá petržel
- 250 ml polotučné smetany
- 1 lžíce nasekané zelené petržele
- 1 lžička kari koření
- špetka strouhaného zázvoru
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- 350 g rýžových nudlí
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do vyšší pánve s rozpáleným olejem, přidáme špetku soli a pepře a krátce je osmahneme.
Pak přidáme nakrájené jarní cibulky, špetku zázvoru a mrkev a petržel nastrouhanou na hrubém struhadle, a znovu vše restujeme, až cibule zesklovatí. Nyní do pánve přidáme na malé kousky nakrájené rajče, petrželovou nať, utřený česnek a vše smažíme asi 6 minut.
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu do měkka, slijeme vodu a odložíme stranou. Do pánve přidáme kari koření a smetanu a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Během této doby omáčku dochutíme pepřem a solí.
Nakonec do omáčky nasypeme uvařené rýžové nudle, naposledy vše dobře promícháme a můžeme podávat.