Pečená treska s rajčaty recept
Pečená treska s rajčaty je zdravý a v podstatě velmi jednoduchý pokrm. Pokud jste tresku ještě nikdy takto nepřipravovali, je čas to napravit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velká nebo 2 malé tresky
- 10 cherry rajčat
- olivový olej
- 1 citron
- 1 utřený stroužek česneku
- 3 lžíce nasekaných bylin (bazalka, petržel, tymián)
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Pečená treska s rajčaty je zdravý a v podstatě velmi jednoduchý pokrm. Pokud jste tresku ještě nikdy takto nepřipravovali, je čas to napravit. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Česnek, zelené nasekané bylinky a dvě lžičky olivového oleje smícháme a touto směsí důkladně potřeme omytou, vykuchanou rybu.
Položíme ji do vymazaného pekáče, lehce osolíme a opepříme.Rajčata rozložíme kolem ryby a obložíme ji i na plátky nakrájeným citronem. Rybu pečeme podle druhu trouby přibližně 20 až 30 minut a podáváme jí horkou i s pečenými rajčaty.