Grilovaný losos recept
Grilovaný losos, marinovaný v marinádě ze sojové pasty miso, je delikatesa. A zároveň snadná a velmi rychle hotová.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 filety z losossa
- 4 lžíce rýžového vína
- 2 lžičky cukru
- 4 lžíce pasty miso
Způsob přípravy
Grilovaný losos, marinovaný v marinádě ze sojové pasty miso, je delikatesa. A zároveň snadná a velmi rychle hotová. Smícháme pastu miso s vínem a cukrem a v pánvi tuto směs zahřejeme těsně pod bod varu. Po jejím vychladnutí lososové filetky v této marinádě necháme ležet v ledničce nejlépe přes noc.
Druhý den předehřejeme gril na vysokou teplotu a marinované kousky ryby na něm grilujeme přibližně 5 minut. Lososa podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem ze sezónní zeleniny, nebo také s vařenými brambory.