Omelety s kopřivami recept
Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle tolik chybějící vitamíny po dlouhé zimě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 50 g strouhaného čedaru
- 4 vejce
- 4 lžíce mléka
- 1 jarní zelená cibulka
- 1 lžíce olivového oleje
- mladé kopřivové listy
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle tolik chybějící vitamíny po dlouhé zimě. A kromě toho, jsou vynikající. Z tohoto množství surovin připravíme dvě omelety. Vejce nejprve rozšleháme v misce se solí, pepřem a mlékem. Pak přidáme nadrobno nasekané mladé kopřivy, na jemno nakrájenou zelenou cibulku a polovinu čedaru.
Vše dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a pak na něj vlijeme polovinu směsi. Teplotu zmírníme a zvolna omeletu osmažíme. Před koncem smažení povrch omelety posypeme polovinou zbylého sýra a necháme dojít. Stejně tak připravíme i druhou omeletu. K hotové omeletě s kopřivami se hodí čerstvé zeleninové saláty nebo pečivo.