Plněná ďábelská vejce recept
Plněná ďábelská vejce jsou pro svou vůni a chuť lahůdkou při přípravě studených mís. Protože je připravíte během chvilky, můžete jimi pohostit třeba nečekanou návštěvu.
Ingredience receptu
- 12 vařených oloupaných vajec
- 2 lžíce nastrouhaného čedaru
- 1/2 hrnku majonézy
- špetku černého mletého pepře
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 lžičky soli
- 4 plátky slaniny
- petržel, pažitka
Způsob přípravy
Plněná ďábelská vejce jsou pro svou vůni a chuť lahůdkou při přípravě studených mís. Protože je připravíte během chvilky, můžete jimi pohostit třeba nečekanou návštěvu. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a rozdělíme podélně na polovinu. Žloutky opatrně vyjmeme a v míse je rozetřeme vidličkou na kaši.
Přidáme majonézu, plnotučnou a dijonskou hořčici, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr a vše promícháme. Směsí naplníme zdobící sáček a vyplníme připravené bílky. Můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou.