Karbanátky s baklažánem recept
Karbanátky s baklažánem podáváme se stejnými přílohami jako ty obyčejné masové. S bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší baklažán
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 malá cibule
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- jemná strouhanka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Baklažán očistíme, nakrájíme na plátky a lehce posypeme solí. Necháme ho ležet v chladnu asi 30 minut. Pak z něj slijeme přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kostky.
Ve vyšší pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kostky baklažánu, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a vše zvolna dusíme doměkka. Pak zeleninu rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, mleté maso a sýr. Vše důkladně promícháme.
Ze směsi vytvoříme malé karbanátky. Všechny obalíme ve strouhance a naskládáme je na olejem potřený rošt do předehřáté trouby. Pečeme zvolna dozlatova a hned podáváme se zvolenou přílohou.