Halušky s brynzou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Halušky s brynzou patří k typickým slovenským pokrmům. I když nejde o recept původně slovenský, ale rumunský, jeho tradice sahá u našich východních sousedů až do 17. století. Halušky se vyrábějí ze směsi brambor a mouky, brynza z ovčího mléka, a právě ovce se v hornatých oblastech Slovenska hojně chovaly a dosud chovají. I proto obliba receptu vydržela až do dnešních dnů. Každopádně, halušky jsou velmi dobré jídlo, jehož příprava není náročná a také příliš nezatíží rodinný rozpočet.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 300 g hladké mouky
  • 80 g uzené slaniny (nebo anglické slaniny)
  • 30 g sádla
  • 250 g brynzy
  • sůl


Způsob přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, sůl a vytvoříme těsto.

Z těsta nožem vykrajujeme halušky a ty vhazujeme do dostatečného množství vroucí osolené vody. Při vaření je lepší nedávat příliš velké množství halušek, ale raději je rozdělit na dávky. Jakmile halušky vyplavou na povrch, ihned je vyndáme děrovanou naběračkou nebo sítem.

V mezičase rozpustíme na pánvi sádlo, přidáme nakrájenou slaninu a vyškvaříme ji. Brynzu rozdrobíme nebo nahrubo nastrouháme.

Uvařené halušky posypeme slaninou, polijeme výpekem, posypeme brynzou, promícháme a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Halušky s brynzou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Halušky s brynzou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu halušky brynzou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Halušky s brynzou

Kde najít informace



×