Kuřecí prsa s pórkem recept
Kuřecí prsa s pórkem a sýrem podáváme s vařenými brambory. Plněné maso je vhodné i pro diabetiky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kuřecí prsa
- 1 pórek
- 60 g sýru gouda
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Maso očistíme a podélně rozkrojíme tak, aby se vytvořila kapsa. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Každou masovou kapsu naplníme kolečky pórku a plátkem sýra. Přidáme špetku pepře a soli. Kapsu spíchneme párátkem.
Připravené porce masa ještě trochu na povrchu osolíme a opepříme a naskládáme je do vymazaného pekáče. V předehřáté troubě maso pečeme asi 30 až 40 minut dozlatova.