Sdílet:

Angreštový džem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí6 porcí

Žluto - zelené plody angreštu dozrávají na začátku léta a výjimečné jsou nejen obsahem vitamínů, ale také pektinu. Díky této látce mají vysoké želírovací schopnosti, a proto se skvěle hodí například k přípravě džemů. Méně zralé ovoce je přitom vhodnější než dozrálé plody, protože má pektinu o něco více.
(celý recept)

Žluto - zelené plody angreštu dozrávají na začátku léta a výjimečné jsou nejen obsahem vitamínů, ale také pektinu. Díky této látce mají vysoké želírovací schopnosti, a proto se skvěle hodí například k...

Ingredience receptu

  • 1 kg méně zralého angreštu
  • 600 g krupicového cukru
  • 2 lžíce rumu


Způsob přípravy

Angrešt očistíme, umyjeme a dvě třetiny ovoce nasypeme do hrnce, spolu s polovinou cukru. Směs dusíme do měkka a pak ji propasírujeme přes síto. Vrátíme ji do hrnce a přidáme zbytek angreštu i cukru.

Jakmile se sladidlo rozpustí, necháme budoucí džem asi 5 minut odpařovat. Kdo používá želírovací cukr, bude doba varu o něco kratší a do směsi cukr přisypeme přibližně 4 minuty před koncem varu. Nakonec vmícháme rum.

Jakmile je džem správě hustý a želíruje, nalijeme ho do čistých sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto je necháme vychladnout, pak otočíme zpět a uskladníme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Angreštový džem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Angreštový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu angreštový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Angreštový džem


×