Mrkvový koláč recept
Mrkvový koláč díky mandlové mouce a speciálnímu prášku do pečiva neobsahuje žádný lepek. Takže ho můžete nabídnout i těm, co lepek nesnáší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 160 g mandlové mouky
- 3 vejce
- 260 g mrkve
- 1 limetka
- 300 g bílého jogurtu
- 100 g cukru moučka
- špetka soli
- olivový olej
- 1,5 lžičky prášku do pečiva bez lepku
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Pak postupně za stálého míchání přidáváme nastrouhanou mrkev a mandlovou mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Nakonec přidáme 2 lžičky šťávy z limetky a 1 lžičku nastrouhané kůry.
Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho také vmícháme do těsta. Formu na koláč vymažeme olejem a těsto do ní nalijeme. V předehřáté troubě pečeme mrkvový koláč 35 až 45 minut.
Po vychladnutí můžeme koláč polít polevou nebo posypat moučkovým cukrem.