Šodó recept
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g moučkového cukru
- 1 citron
- 250 ml vína marsala
- 5 vaječných žloutků
Způsob přípravy
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno je asi nejvhodnější. Citron omyjeme a jeho kůru nestrouháme.
V míse ušleháme vaječné žloutky s cukrem do bílé pěny. Pak k pěně přilijeme víno, přidáme citronovou kůru a ve vodní lázni ohříváme za stálého míchání (nesmí se vařit), až vznikne hustý krém.