Masala chai recept
Adéla S.
10 min5 porcí
Pochází z Indie, ale milují ho lidé na celém světě. Věděli jste že slovo čaj pochází právě z Indie? Dopřejte si šálek Masala čaje, který prohřeje zkřehlé kosti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 svitku skořice
- 4 tobolky kardamomu, rozlomené
- 4 hřebíčky
- 1/2 hvězdičky badyánu
- 2 silné plátky čerstvého zázvoru
- 2 zarovnané lžičky sypaného černého čaje
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce medu nebo podle chuti
Způsob přípravy
V kastrolu na středním plameni přiveďte k varu 500 ml vody s kořením a zázvorem. Potom oheň vypněte a nechte 15 min odstát. Potom znovu přiveďte k varu a vsypte čaj a nechte zhruba 3-5 min louhovat podle toho jak máte rádi silný čaj.
Nakonec celý nápoj přeceďte a přidejte med podle chuti a můžete podávat.
Další recepty na Masala chai.
Hledat podobné recepty na internetu jako Masala chai