Letní bramborový salát recept
Letní bramborový salát s čerstvou zeleninou a koprem je to pravé jídlo pro horké letní dny. Bez majonézy, odlehčená příloha ke grilovaným masům, ale i jen tak samotný.
Ingredience receptu
- 2 mladé salátové okurky
- 3 ředkvičky
- 6 snítek čerstvého kopru
- 600 g brambor typu A
- 2 bílé smetanové jogurty
- 3 lžíce zakysané smetany
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. V misce vyšleháme jogurty se zakysanou smetanou a lžící oleje. Přidáme oloupané a na drobné kostičky nakrájené salátové okurky a na plátky nakrájené ředkvičky. Kopr nasekáme a také přidáme do zálivky. Nakonec ji podle chuti okořeníme pepřem a solí.
Vychladlé brambory nakrájíme na kostky, přidáme k nim zálivku a opatrně vše promícháme. Salát před podáváním uložíme na dvě hodiny do chladna.