Sdílet:

Maďarský tokáň recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí4 porce

Tradiční maďarský pokrm z dušeného hovězího masa je hodně podobný našemu klasickému guláši. Výborně chutná nejen s knedlíkem, ale také s těstovinou tarhoňou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g hovězí kýty
  • 2 větší cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 - 4 lžíce bílého vína
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • sůl


Způsob přípravy

Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, a ty dále na širší nudličky.

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Nyní vsypeme do hrnce nakrájené maso, které krátce osmahneme.

Maso zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak a směs osolíme. Pak ho podlijeme vínem a zvolna dusíme, téměř doměkka.

Pokud by se tekutina příliš vyvařila, můžeme tokáň podlít trochou vína, horké vody či vývaru.

Krátce před koncem vaření přidáme do hrnce na nudličky nakrájené papriky a na kostičky pokrájená rajčata a znovu dusíme.

Tokáň podáváme s rýží, těstovinou tarhoňou nebo knedlíkem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Maďarský tokáň recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Maďarský tokáň.
Nebo hledejte podobné podle části názvu maďarský tokáň .
Hledat podobné recepty na internetu jako Maďarský tokáň


×