Bezlepkové cizrnové karbanátky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Bezlepkové cizrnové karbanátky můžeme připravit během několika minut. Výborně nám budou chutnat třeba s bramborovou kaší. Bezlepkovou strouhanku koupíme buď v obchodě, nebo si doma nastrouháme tvrdý bezlepkový chléb.


(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší cibule
  • 2 vejce
  • 2 až 3 lžíce bezlepkové strouhanky
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 400 g konzervované cizrny
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Z naložené cizrny slijeme nálev a tyčovým mixérem ji rozmixujeme na kaši. Na pánvi na troše rostlinného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme omytou a nastrouhanou mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Nakonec přidáme utřený česnek a vše orestujeme, až cibule zesklovatí. Asi po čtyřech minutách pánev odstavíme z plotny.

Ve větší míse smícháme cizrnovou kaši s vejci, přidáme podušenou zeleninu a promícháme. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem.

Mokrýma rukama pak ze směsi vytvarujeme malé karbanátky, které osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bezlepkové cizrnové karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkové cizrnové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkové cizrnové karbanátky

Kde najít informace



×