Bezlepkové cizrnové karbanátky recept
Bezlepkové cizrnové karbanátky můžeme připravit během několika minut. Výborně nám budou chutnat třeba s bramborovou kaší. Bezlepkovou strouhanku koupíme buď v obchodě, nebo si doma nastrouháme tvrdý bezlepkový chléb.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- 2 až 3 lžíce bezlepkové strouhanky
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 400 g konzervované cizrny
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Z naložené cizrny slijeme nálev a tyčovým mixérem ji rozmixujeme na kaši. Na pánvi na troše rostlinného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme omytou a nastrouhanou mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Nakonec přidáme utřený česnek a vše orestujeme, až cibule zesklovatí. Asi po čtyřech minutách pánev odstavíme z plotny.
Ve větší míse smícháme cizrnovou kaši s vejci, přidáme podušenou zeleninu a promícháme. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem.
Mokrýma rukama pak ze směsi vytvarujeme malé karbanátky, které osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.