Rychlá žampionová omáčka recept
Rychlá žampionová omáčka se hodí zejména ke všem vařeným masům. Podáváme ji s houskovými knedlíky, vařenými brambory nebo noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g žampionů
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 150 ml zakysané smetany
- 1 malá cibule
- 2 lžíce Hrašky na zahušťování
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- 180 ml zeleninového vývaru nebo vody
Způsob přípravy
V kastrole zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme k ní očištěné žampiony nakrájené na plátky, přisypeme špetku soli, pepře a kmínu a promícháme.
Kastrol přikryjeme pokličkou a houby dusíme asi 15 minut, podle potřeby mícháme a podléváme vývarem nebo vodou. Po této době ve zbylém zeleninového vývaru rozmícháme Hrašku a vlijeme do omáčky. Zároveň přidáme zakysanou smetanu a vše důkladně rozmícháme. Omáčku přivedeme k varu a povaříme 15 až 20 minut.
Během vaření občas omáčku promícháme a nakonec ji znovu dochutíme pepřem a solí.