Vepřové kotlety na pivě recept
Vepřové kotlety na pivě se zázvorem jsou šťavnaté a pikantní. K nim se hodí třeba brambory vařené nebo bramborová kaše. Ale ani čerstvé pečivo není špatná volba.
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 1 červená cibule
- 50 g zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 200 ml piva
- mletý kmín
- mletý černý pepř
- mletá pikantní paprika
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Kotlety na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme je. Z obou stran je osolíme, opepříme a poprášíme špetkou papriky a kmínu. V pánvi s rozpáleným olejem je zprudka opečeme z obou stran.
Pekáček vymažeme olejem a dno posypeme na kroužky nakrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kotlety, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem, nastrouhaným zázvorem a vše zalijeme pivem. Pekáč zakryjeme víkem a v předehřáté troubě maso pečeme asi 35 až 45 minut do měkka.
Nyní kotlety odložíme na talíř, do výpeku přidáme lžíci hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, promícháme a případně ještě podlijeme vodou. Pak vše povaříme další 3 minuty.
Kotlety servírujeme s vybranou přílohou a polité šťávou.