Kuřecí pilaf z trouby recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Pokrm z rýže nebo pšeničného bulguru je tradiční uzbecké jídlo, které lze snadno připravit i v našich končinách. Sympatický na něm není nízký obsah kalorií, ale také to, že se při vaření zašpiní jenom jeden hrnec.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 8 kuřecích stehenních řízků
  • 80 g piniových oříšků (lze nahradit kešu ořechy)
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 350 g dlouhozrnné rýže
  • 850 ml kuřecího vývaru
  • sůl


Způsob přípravy

Ve větším hrnci, který je vhodný i do trouby, nasucho opečeme piniové nebo kešu oříšky. Jakmile se opraží, odložíme je do misky na později.

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme na drobné kostičky nakrájenou papriku a dalších pár minut ji restujeme. Pak zeleninu zasypeme lžičkou kurkumy a promícháme. Jako další v pořadí přijdou do hrnce na kusy nakrájená kuřecí stehna, které pár minut opékáme, dokud nezezlátnou. Teď už zbývá jen přisypat rýži, zalít ji 700 ml vývaru a tekutinu přivést k varu.

Když voda začne vřít, vypneme sporák a zaklopený hrnec opatrně přesuneme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 200°C. Pilaf dáme péct a asi po 10 minutách ho zkontrolujeme. Pokud by se připékal, přilijeme vývar. Pokrm pečeme dalších deset minut. Ve výsledku by mělo být maso i rýže měkké. Pokud tomu tak není, necháme hrnec v troubě ještě pár minut.

Hotový pilaf posypeme praženými oříšky a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí pilaf z trouby recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí pilaf z trouby.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí pilaf trouby .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí pilaf z trouby

Kde najít informace



×