Lišky na smetaně recept
Chcete-li si připravit v letní houbařské sezóně houbovou omáčku, zkuste třeba tento vyzkoušený recept. Lišky na smetaně jsou už kuchařskou klasikou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g lišek
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany
- 2 lžíce másla
- ½ cibule
- mletý černý pepř
- sůl
- kmín
- špetka muškátového květu
Způsob přípravy
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme dobře očištěné a nakrájené houby, okořeníme kmínem, pepřem a muškátovým květem a podusíme je do měkka.
Smetanu rozšleháme s hladkou moukou a zalijeme jí houby. Omáčku přivedeme k varu, krátce ji povaříme a když zhoustne, osolíme ji a dochutíme kořením.
Nejlepší přílohou pro tuto omáčku jsou houskové knedlíky.