Smažené bramborové krokety recept
Smažené bramborové krokety jako příloha k masu, nebo jako samostatné jídlo s oblíbeným dipem. Také je můžete doplnit čerstvou zeleninou.
Ingredience receptu
- 10 moučných brambor
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 80 g nastrouhaného čedaru
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- kukuřičná strouhanka
- olej na smažení
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Pak vodu slijeme a brambory necháme téměř úplně vychladnout.
Ušleháme vejce se žloutkem, přidáme špetku kari, soli a pepře. V míse brambory rozmačkáme na kaši, přidáme k nim ušlehané vejce a strouhaný sýr a promícháme, aby vzniklo tužší těsto. Pokud se nám zdá řídké, zahustíme ho trochou strouhanky.
Z hotového těsta pomocí velké lžíce tvarujeme krokety, ty obalíme ve strouhance a ve vyšší vrstvě oleje je osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové krokety odkládáme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.