Polévka z červené čočky recept
Polévka z červené čočky je plná zeleniny a výborně doplní váš vyvážený jídelníček. Přece jen luštěnin a zeleniny není nikdy dost.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g červené čočky
- 2 brambory
- 1 jarní cibulka
- 1 malá mrkev
- 1 malá petržel
- 1 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- zelená petrželka
- 1 lžíce hladké mouky-nemusí být
Způsob přípravy
V hrnci na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Mezitím oloupané brambory, petržel a mrkev nakrájíme na menší kostičky. Když cibulka zesklovatí, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme.
Nyní do polévky přidáme čočku, špetku pepře, kari koření a vše zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 až 20 minut. Pokud máte rádi zahuštěné polévky, můžete polévku před koncem vaření zahustit moukou rozšlehanou v trošce studené vody.
Hotovou polévku osolíme podle chuti a přidáme do ní nasekanou zelenou petrželku.