Top 5 jídel z kapra
Kromě toho, že smažený kapr bývá nedílnou součástí štědrovečerní večeře v mnoha domácnostech, je to ryba, jejíž maso se hodí ke vše typům příprav sladkovodních ryb vůbec. Často také připravujeme pokrmy z kapra pečením či dušením při různých dietách, protože jeho maso je libové a jemné.
Kapří maso je samozřejmě i velmi zdravé. Přidáním různého koření a dalších ingrediencí je možné z něj uvařit spoudt tradičních, ale i neobvyklých jídel. Kapří maso můžeme smažit, péci, vařit, dusit, ale také grilovat a udit. Možností je opravdu mnoho.
Přinesli jsme pár receptů pro inspiraci, protože si myslíme, že bychom se měli s touto skvělou sladkovodní rybou potkávat nejen u vánočního stolu, ale mnohem častěji.

Krémová polévka z kapra
Kdo má rád hladké krémové polévky, ten si může tuto lahodnou smetanovou připravit nejen o vánocích. Je trošku pracnější, ale výsledek stojí za to.

Filátko a pyré s kaštany
I když pyré je vlastně obyčejná sametově hladká bramborová kaše, je toto jídlo opravdovou delikatesou. Postará se o to omáčka z rybího vývaru vařená s bílým vínem a opražené kaštany.

Smažený kapr
Nemůžeme ho vynechat. Někdo smaží kapří podkovy. Někdo zase nakrájená filátka z rybího masa. Mnozí si kapra předem stahujeme z kůže a někomu by bez kůže nechutnal. Pro většinu z nás je ale smažený kapr tradiční klasika.

Vánoční rybí polévka
A když už jsme zase zpátky u Vánoc, tohle je klasická vánoční rybí polévka. S kousky rybích vnitřností, muškátovým oříškem a osmaženou houskou.

Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
Tak trochu jiný salát z brambor a červené řepy, a tak trochu jinak osmažený kapr. Je to změna a výborné a zdravé jídlo, tak proč ho nevyzkoušet.