Citronová omáčka recept
Lukáš Svítil
10 min4 porce
Jednoduchá citronová omáčka se hodí zejména k rybám, ale budete mile překvapeni, když si ji dáte k hovězímu nebo telecímu masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- 1/4 litru hovězího vývaru
- 1/4 litru sladké smetany nebo mléka citronová šťáva a kůra
- sůl
- cukr
- žloutek
Způsob přípravy
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a sladkou smetanou nebo mlékem, přidáme citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme na hustou omáčku.
Do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, sůl, podle chuti cukr a nakonec v trošce mléka rozmíchaný žloutek. Omáčku podáváme k různě upraveným masům a rybám.
Další recepty na Citronová omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Citronová omáčka