Ořechový piškotový korpus recept
Ořechový piškotový korpus můžete použít při výrobě dortů. Třeba ho ozdobte našlehanou smetanou, polijte čokoládovou polevou a posypte nastrouhanou čokoládou.
Ingredience receptu
- korpus:
- 280 g polohrubé mouky
- 300 g cukru krupice
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 6 vajec
- 3 lžíce namletých ořechů
- 1 kypřící prášek do pečiva
- olivový olej
- volitelné:
- čokoládová poleva
- smetana ke šlehání
- čokoláda
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Mouku promícháme s práškem do pečiva a s namletými ořechy.
Za stálého šlehání zvolna přidáváme do ušlehaných vajec směs s moukou, až umícháme hladké těsto. Do olejem vymazané a moukou vysypané dortové formy těsto nalijeme a v předehřáté troubě ho pečeme přibližně 30 minut.
Doprostřed korpusu zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme suchou, je upečený. Necháme ho vychladnout a můžeme ozdobit podle chuti.