Ředkvičkové lívanečky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Jaro a ředkvičky se spolu hodně kamarádí a tato růžově zbarvená zelenina s bílým středem vůbec není nudná. Z ředkviček lze udělat báječnou pomazánku, salát ale překvapivě i velmi chutné lívance.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 3 svazky ředkviček
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1/ lžičky drceného kmínu
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla
  • sůl


Způsob přípravy

Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme kmín, který necháme rozvonět a pak přidáme nakrájené ředkvičky. Přilijeme trochu vody a zeleninu dusíme doměkka.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky rozšleháme v mléce, postupně k nim přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

Lívanečník vytřeme troškou oleje, do důlků dáme vždy trochu dušených ředkviček, osolíme je a zalijeme těstem. Lívanečky pečeme dozlatova a podáváme nejlépe s tvarohovou rozhudou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ředkvičkové lívanečky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ředkvičkové lívanečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Ředkvičkové lívanečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ředkvičkové lívanečky

Kde najít informace



×