Ředkvičkové lívanečky recept
Jaro a ředkvičky se spolu hodně kamarádí a tato růžově zbarvená zelenina s bílým středem vůbec není nudná. Z ředkviček lze udělat báječnou pomazánku, salát ale překvapivě i velmi chutné lívance.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 3 svazky ředkviček
- 250 ml mléka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1/ lžičky drceného kmínu
- ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla
- sůl
Způsob přípravy
Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme kmín, který necháme rozvonět a pak přidáme nakrájené ředkvičky. Přilijeme trochu vody a zeleninu dusíme doměkka.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky rozšleháme v mléce, postupně k nim přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
Lívanečník vytřeme troškou oleje, do důlků dáme vždy trochu dušených ředkviček, osolíme je a zalijeme těstem. Lívanečky pečeme dozlatova a podáváme nejlépe s tvarohovou rozhudou.