Rozpal to, šéfe
Hana R.
V dnešní době nám už zahrada neslouží jen k pěstování zeleniny a k polehávání u bazénu a opalování. Člověk tam hledá odpočinek od každodenního stresu a pracovního vypětí. Únikem do přírody, spojeným s relaxací může být třeba grilování. V současnosti totiž patří mezi velmi oblíbené letní relaxační činnosti.
O původ grilování se trochu hádají Američané s Fancouzi, dnes je doménou hlavně Spojených států a Austrálie, ale v poslední době se velmi rozmohlo i u nás. Je spojované s posezením venku s nejbližšími přáteli nebo je společným příjemně stráveným časem s rodinou u dobrého jídla a pití. Inspirací jak správně připravovat jídla na grilu jsou v neposlední řadě i televizní pořady.
Rozpal to, šéfe! na TV Prima je dalším z pořadů o všem kolem grilování se Zdeňkem Pohlreichem. Svérázný mistr kuchař pozve televizní diváky na svůj statek a nějakým kouzlem se najednou známý drsňák změní v usměvavého hostitele. U svého venkovního grilu kouzlí s bylinkami, masem, zeleninou a dalšími surovinami. Se stejnou lehkostí připravuje exotická jídla nebo třeba bramboračku. Naučí nás grilovat nejen maso, ale i zeleninu a jen tak mimochodem se dozvídáme co, jak a proč grilovat, vše o surovinách a proč a jak zrovna použít právě tyhle bylinky.
Je jen málo lidí, kteří si jméno Pohlreich okamžitě nespojí s vařením a jídlem. Je to i proto, že ve svých pořadech mnohokrát dokázal, že své čtyřicetileté zkušenosti s vařením dokáže nesobecky předávat dál s osobitým šarmem, který je mu vlastní.
V celém pořadu Rozpal to, šéfe! je Zdeněk Pohlreich jeho jediným průvodcem a komentátorem. Není to jednoduchá úloha, ale on ji zvládá bravurně a dokáže televizního diváka upoutat. Vidíme ho při práci u grilu a zároveň posloucháme co, jak a proč zrovna teď dělá. A v jeho podání je to nekonečný koncert chutí a vůní. Jeho radost z vaření je prostě nakažlivá a když svou práci dokáže navíc okořenit svými osobitými vtípky a legráckami, divák se výtečně baví.
Během pořadu se naučíme recepty a způsob přípravy několika vynikajících jídel. Zjistíme například, že připravit krevety se dvěma druhy doma vyrobených omáček je věc, která nám nezabere spoustu času, a pokud máme po ruce vhodné suroviny, včetně čerstvých bylinek, je to i velmi snadné. Na vlastní oči uvidíme, že připravit si doma pesto je jednoduché a že je rozhodně lepší než kupované, už jen proto, že je z čerstvých surovin. A těchto a podobných informací má pro nás Zdeněk Pohlreich na rozdávání, když nám předvádí, že vařit se dá všude.
A aby to nebylo jen o vaření, tak nás hostitel občas na chvíli odvede třeba na paintballové hřiště a seznámí nás se svými přáteli. Nebo předvede sám sebe při lekci thajského boxu.Tyto adrenalinové zábavy k němu tak nějak patří, nezdá se vám? A jindy zas vaří pro hasiče. V žádném případě nám nedovolí se se ani chvilku nudit.
Vypadnout do přírody, udělat si radost z přípravy a konzumace dobrého jídla a pití, možná vymýšlet nové recepty, nové techniky, nová jídla a při tom se báječně bavit. Komu z nás by se to nelíbilo? O tom všem je pořad Rozpal to, šéfe!
Zdroj fotografií: iprima.cz
O původ grilování se trochu hádají Američané s Fancouzi, dnes je doménou hlavně Spojených států a Austrálie, ale v poslední době se velmi rozmohlo i u nás. Je spojované s posezením venku s nejbližšími přáteli nebo je společným příjemně stráveným časem s rodinou u dobrého jídla a pití. Inspirací jak správně připravovat jídla na grilu jsou v neposlední řadě i televizní pořady.
Rozpal to, šéfe! na TV Prima je dalším z pořadů o všem kolem grilování se Zdeňkem Pohlreichem. Svérázný mistr kuchař pozve televizní diváky na svůj statek a nějakým kouzlem se najednou známý drsňák změní v usměvavého hostitele. U svého venkovního grilu kouzlí s bylinkami, masem, zeleninou a dalšími surovinami. Se stejnou lehkostí připravuje exotická jídla nebo třeba bramboračku. Naučí nás grilovat nejen maso, ale i zeleninu a jen tak mimochodem se dozvídáme co, jak a proč grilovat, vše o surovinách a proč a jak zrovna použít právě tyhle bylinky.
Je jen málo lidí, kteří si jméno Pohlreich okamžitě nespojí s vařením a jídlem. Je to i proto, že ve svých pořadech mnohokrát dokázal, že své čtyřicetileté zkušenosti s vařením dokáže nesobecky předávat dál s osobitým šarmem, který je mu vlastní.
V celém pořadu Rozpal to, šéfe! je Zdeněk Pohlreich jeho jediným průvodcem a komentátorem. Není to jednoduchá úloha, ale on ji zvládá bravurně a dokáže televizního diváka upoutat. Vidíme ho při práci u grilu a zároveň posloucháme co, jak a proč zrovna teď dělá. A v jeho podání je to nekonečný koncert chutí a vůní. Jeho radost z vaření je prostě nakažlivá a když svou práci dokáže navíc okořenit svými osobitými vtípky a legráckami, divák se výtečně baví.
Během pořadu se naučíme recepty a způsob přípravy několika vynikajících jídel. Zjistíme například, že připravit krevety se dvěma druhy doma vyrobených omáček je věc, která nám nezabere spoustu času, a pokud máme po ruce vhodné suroviny, včetně čerstvých bylinek, je to i velmi snadné. Na vlastní oči uvidíme, že připravit si doma pesto je jednoduché a že je rozhodně lepší než kupované, už jen proto, že je z čerstvých surovin. A těchto a podobných informací má pro nás Zdeněk Pohlreich na rozdávání, když nám předvádí, že vařit se dá všude.
A aby to nebylo jen o vaření, tak nás hostitel občas na chvíli odvede třeba na paintballové hřiště a seznámí nás se svými přáteli. Nebo předvede sám sebe při lekci thajského boxu.Tyto adrenalinové zábavy k němu tak nějak patří, nezdá se vám? A jindy zas vaří pro hasiče. V žádném případě nám nedovolí se se ani chvilku nudit.
Vypadnout do přírody, udělat si radost z přípravy a konzumace dobrého jídla a pití, možná vymýšlet nové recepty, nové techniky, nová jídla a při tom se báječně bavit. Komu z nás by se to nelíbilo? O tom všem je pořad Rozpal to, šéfe!
Zdroj fotografií: iprima.cz
Odkazy na tématické stránky
Hledat podobné články jako Rozpal to, šéfe.