Smažené karbanátky z červené řepy recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Smažené karbanátky z červené řepy podáváme s vařenými bramborami politými máslem a posypanými nasekanou zelenou pažitkou. Nebo je zkuste s jemnou bramborovou kaší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g brambor
  • 300 g červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 g balkánského sýra
  • 3 lžíce kukuřičné strouhanky
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej na smažení


Způsob přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a oloupeme je. Červenou řepu oloupeme, nastrouháme a nasypeme do mísy. Přidáme k ní nastrouhané brambory, utřený česnek, vejce, špetku soli a pepře a vše důkladně promícháme.

Nakonec do směsi zamícháme nadrobený balkánský sýr a podle potřeby ji zahustíme strouhankou. Z takto připravené směsi tvoříme malé karbanátky a zvolna je smažíme na olivovém oleji z obou stran.

Smažené karbanátky odkládáme na papírové utěrky abychom je zbavili přebytečného tuku a horké hned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažené karbanátky z červené řepy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené karbanátky červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené karbanátky z červené řepy

Kde najít informace



×