Zapečený toust s drůbežími játry recept
Zapečený toust s drůbežími játry se hodí třeba na posezení s přáteli u sklenky červeného vína. Nebo to může být jednoduchá a rychlá večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g kuřecích jater
- 50 g listového špenátu
- 2 vejce
- 120 g tvrdého sýra
- 120 ml suchého červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 5 plátků toastů
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na menší kousky pokrájená drůbeží játra, špetku soli a pepře a smažíme asi 4 minuty za stálého míchání. Po této době přidáme opraný špenát natrhaný na menší kousky, zalijeme vše vínem a na mírném ohni dusíme až se víno vyvaří.
Mezitím předehřejeme gril v troubě na 200 stupňů. V misce rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem.
Do předehřáté trouby položíme na vymazaný plech plátky toastů a opečeme je. Pak plátky obrátíme, obložíme je játrovou směsí, navrch rozetřeme vejce se sýrem a ještě 4 až 6 minut zprudka grilujeme.