Toast s avokádem a vejcem natvrdo recept
Co si ráno připravit k snídani, aby to bylo rychlé a zároveň vydatné a chutné jídlo? Toasty patří k oblíbeným snídaňovým pokrmům a namazat na ně můžeme marmelády, med nebo třeba Nutellu. Připravit se ale dají i v zajímavých slaných variantách. Toast s avokádem a vejcem je jídlo zdravé a zároveň bohaté na bílkoviny, takže zasytí mnohem více než například toasty nasladko. Avokádo i vejce jsou cenným zdrojem energie, proto po takové snídani nebudete mít brzy hlad. Když zvolíte celozrnnou variantu toastů, bude snídaně dokonalá!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 4 plátky celozrnného toastového chleba
- 1 avokádo
- 1 lžička sezamových semínek
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Vejce vložíme do rendlíku s vařící vodou a vaříme je 9 minut. Pokud vajíčka vkládáme do studené vody, je třeba hlídat moment, kdy voda začne vřít a teprve poté začít odměřovat čas. Uvařená vejce necháme v rendlíku, jen horkou vodu ihned slijeme a nalijeme k nim místo ní studenou. Tento proces asi dvakrát opakujeme, aby byla voda opravdu studená. Vejce ji totiž ohřejí. Po chvíli je vyndáme, oloupeme a podélně rozpůlíme.
Toasty lehce opečeme v toastovači a položíme na talíř.
Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a oloupeme. Dužinu nakrájíme na měsíčky, které naskládáme na připravené toasty.
Toasty ozdobíme vajíčkem, posypeme je sezamovým semínkem a podáváme.