Kapustové palačinky recept
Zelené hlávky kapusty na jaře svítí na pultech obchodů a z této zeleniny se dá připravit mnoho báječných pokrmů. Kapustou se dají nastavit karbanátky, připravit se z nich dá nádivka i řízky, ale také palačinky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- ½ hlávky menší kapusty
- 1 lžíce tuku (sádla, přepuštěného másla, oleje)
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 120 g hladké mouky
- 100 g šunky
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Kapustu omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme tuk a kapustu na něm dusíme do měkka. Pokud by se přichytávala ke dnu, lze přilít trochu vody.
Do mísy rozklepneme vejce a za stálého míchání postupně přisypáváme mouku a přiléváme mléko. Do hladkého palačinkového těsta vmícháme vychladlou kapustu a dochutíme ho solí a pepřem.
Pánev vymažeme trochou tuku a smažíme palačinky. Hotové placky plníme nakrájenou šunkou a strouhaným sýrem, zavineme je a podáváme.