Karbanátky pro vegetariány recept
Karbanátky pro vegetariány jsou ze zeleniny a z luštěnin. A jsou zdravé a nemusíte-li maso, budou vám chutnat stejně dobře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g naložené kukuřice
- 300 g naložené cizrny
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 1 citron
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- mletý pepř
- mletá paprika
- zelená bazalka
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Kukuřici, cizrnu a česnek nasekáme nadrobno. Papriku a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Bazalku také nasekáme nadrobno. Vše promícháme v míse.
Do směsi přidáme lžíci citronové šťávy, rozšlehané vejce, špetku mleté papriky, pepře, soli a kari koření, znovu promícháme a nakonec přidáváme postupně hladkou mouku, tolik, aby vzniklo středně tuhé těsto.
Z těsta tvoříme karbanátky a ne horkém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.