Těstovinový salát s čerstvým hráškem a rajčaty recept
Těstovinový salát s čerstvým hráškem a rajčaty je lehké letní jídlo, které připravíme velmi snadno a rychle. Druh těstovin si vybereme podle své chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 170 g hroznových rajčat
- 3 lžíce majonézy
- 1 malá červená cibule
- 1 lžíce cukru krystal
- mletý černý pepř
- 2 lžičky olivového oleje
- 170 g vyloupaného čerstvého hrášku
- sůl
- 2 lžíce jablečného octa
- 230 g těstovin
- 1 1/2 hrnku naložených zelených fazolek
- sýr Pecorino Romano - podle chuti
- zelená petržel - na zdobení
Způsob přípravy
Těstovinový salát s čerstvým hráškem a rajčaty je lehké letní jídlo, které připravíme velmi snadno a rychle. Druh těstovin si vybereme podle své chuti. Vybrané těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu.Půl minuty před koncem vaření k nim přidáme hrášek a 30 vteřin ho s těstovinami povaříme.Pak hrnec odstavíme z plotny a přidáme do něj ještě pokrájené zelené fazolky. Vše promícháme a hned horkou vodu slijeme. Obsah hrnce vysypeme do velké mísy a přidáme olivový olej.
Znovu vše promícháme a necháme stát 15 minut.Po této době přidáme do misky rajčata překrojená na polovinu a nadrobno nakrájenou cibuli. Nyní je čas na přípravu zálivky. Pepř, sůl, cukr, ocet a majonézu smícháme dohromady, misku se zálivkou přikryjeme a necháme stát 60 minut v ledničce. Těstovinový salát podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a vychlazenou zálivkou.