Velikonoční beránek mrkvový recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí1 porce

Beránek je krásnou velikonoční dekorací na stůl, ale také lahodným moučníkem. Nese v sobě přitom symboliku, protože Židé ho brali jako zvíře obětní, což od nich křesťané o velikonočních svátcích převzali, i proto je beránek oblíbeným jarním moučníkem. Připravit ho lze z klasického třeného těsta, dá se ale i trochu improvizovat a do základu přidat například mák, nebo mrkev jako v tomto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g krupicového cukru
  • 400 g polohrubé mouky
  • 450 g mrkve
  • 3 vejce
  • 125 ml slunečnicového oleje
  • 125 g bílého jogurtu
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 80 g vlašských ořechů
  • 2 lžičky mleté skořice
  • máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy


Způsob přípravy

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Pak do směsi přilijeme olej, jogurt a vše pečlivě prošleháme.

V jiné míse smísíme mouku s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Sypkou směs postupně přidáváme do tekuté a dobře promícháme.

Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy nahrubo nasekáme a společně s mrkví je vmícháme do základu těsta.

Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Beránka pečeme v troubě předehřáté na 180°C 60 až 70 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční beránek mrkvový recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční beránek mrkvový.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční beránek mrkvový .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční beránek mrkvový
For Gastro 2022


×