Hamburger s krůtím masem a zelným salátem recept
Hamburger s krůtím masem a zelným salátem je pikantní a s vynikající chutí. Zelný salát si můžete připravit klidně i den předem a uložit ho do ledničky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- zelný salát:
- 2 hrnky nasekaného červeného zelí
- 2 lžičky adobo omáčky
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- sůl
- mletý pepř
- krůtí karbanátek:
- 450 g mletého krůtího masa
- 1/4 hrnku nasekané pažitky
- 1/3 hrnku nadrobno nakrájené červené cibule
- 1 chipotle paprička nadrobno nasekaná
- 2 lžičky adobo omáčky
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 vejce
- mletý černý pepř
- sůl
- 2/3 hrnku strouhanky Panko
- hamburgerové žemle
- hořčice
- kyselé okurky
Způsob přípravy
Hamburger s krůtím masem a zelným salátem je pikantní a s vynikající chutí. Zelný salát si můžete připravit klidně i den předem a uložit ho do ledničky. Zelný salát připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí a uložíme ho do chladna. Gril si předehřejeme na 200 stupňů. Ve velké míse smícháme maso s pažitkou, nakrájenou cibulí, chipotle papričkou, sojovou omáčkou, adobo omáčkou, přidáme vejce a podle chuti osolíme a opepříme.
Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Hotové karbanátky grilujeme po každé straně asi 5 minut v předehřátém grilu. Rozpůlíme žemle a naplníme je zelným salátem a krůtími karbanátky. Podle chuti můžeme přidat i hořčici či kyselé okurky.