Dušená cizrna s chorizo recept
Dušená cizrna s chorizo je výborný recept na přípravu této zdravé luštěniny. Chorizo je pikantní španělská či portugalská uzenina, která cizrnu skvěle doplňuje.
Ingredience receptu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- 100 g španělské uzeniny chorizo
- 450 g cizrny
- 1 šalotka
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g pečené červené papriky
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- 1 citron
Způsob přípravy
Dušená cizrna s chorizo je výborný recept na přípravu této zdravé luštěniny. Chorizo je pikantní španělská či portugalská uzenina, která cizrnu skvěle doplňuje. Můžeme k tomu podávat ještě opečený chléb a jídlo bude dokonalé. Cizrnu nejlépe den předem namočíme a vodu během této doby několikrát vyměníme. Druhý den ji ve velkém hrnci v čisté vodě uvaříme do měkka. Trvá to přibližně 1 hodinu. Ve velké, vysoké pánvi zahřejeme olej a 5 minut na něm opékáme nadrobno nakrájenou šalotku.
Pak přidáme uvařenou cizrnu a také ji krátce na oleji opečeme. Nakrájíme chorizo na menší kousky a přidáme do pánve k cizrně. Po dalších pěti minutách přidáme na kousky nakrájenou pečenou papriku, vše promícháme a odstavíme z plotny. Podle chuti okořeníme jídlo pepřem a osolíme ho. Na talíři pokrm ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s citronem nakrájeným na klínky.