Čočka na husto recept
Čočka na husto doplňte na talíři například sázeným vejcem. Nebo zvolíte nějakou kvalitní uzeninu? Výborná je také s vařeným uzeným masem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čočky
- 1 citron
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- mořská sůl
- 1 lžíce sádla
Způsob přípravy
Čočku namočíme na několik hodin do vody. Pak ji několikrát propláchneme, uvaříme při mírné teplotě zvolna doměkka a zbylou vodu scedíme.
Mezitím si v kastrole rozpustíme sádlo a nadrobno nakrájenou cibulku na něm osmažíme dorůžova. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme 2 lžíce vody, promícháme a vmícháme jíšku do horké čočky.
Nakonec čočku na husto okořeníme solí a citronovou šťávou podle své chuti.