Krůtí stehna na česneku recept
Krůtí stehna na česneku pečená v troubě podáváme třeba s bramborovým knedlíkem. Ani vařené brambory nebo kaše není špatná volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 krůtí stehna
- 500 ml vývaru z masa
- 100 ml jablečného octa
- 4 paličky česneku
- 40g cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme olej, ocet, cukr, špetku soli a pepře. Maso potřeme touto marinádou ze všech stran a necháme ho odležet půl hodiny.
Do pekáče vymazaného olejem rozložíme krůtí stehna a očištěné paličky česneku. Maso potřeme zbylou marinádou a vše podlijeme trochou masového vývaru. Pekáč zakryjeme víkem a v předehřáté troubě ho pečeme 2 hodiny. Podle potřeby občas podlijeme.
Po této době odkryjeme víko, je-li třeba, znovu maso podlijeme vývarem a dopečeme do měkka, přibližně 3/4 hodiny.