Hummus s avokádem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Báječně krémový tradiční dip, “vytuněný” avokádem. Podávat se dá k masu, zelenině nebo ho lze jíst jen tak, s kukuřičnými tortillami. U nás se osvědčil například jako vděčný předkrm při grilování.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 zralé avokádo
  • 3 polévkové lžíce limetkové nebo citronové šťávy
  • 3 lžíce tahini pasty (sezamová pasta)
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 80 - 100 ml vody
  • sůl
  • špetka mletého chilli


Způsob přípravy

Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme důkladně okapat. Tuto luštěninu můžete použít i sušenou. Tu je však třeba předem namočit a poté uvařit. Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. Česnek očistíme a prolisujeme.

Všechny ingredience včetně cizrny dáme do vyšší nádoby, postupně přiléváme vodu a směs rozmixujeme ponorným nebo běžným mixérem.

Hotový hummus ozdobíme trochou olivového oleje a pokud máme doma čerstvý koriandr, tak lze přidat i jeho lístky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hummus s avokádem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hummus s avokádem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hummus avokádem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hummus s avokádem

Kde najít informace



×