Hummus s avokádem recept
Báječně krémový tradiční dip, “vytuněný” avokádem. Podávat se dá k masu, zelenině nebo ho lze jíst jen tak, s kukuřičnými tortillami. U nás se osvědčil například jako vděčný předkrm při grilování.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 plechovka cizrny
- 1 stroužek česneku
- 1 zralé avokádo
- 3 polévkové lžíce limetkové nebo citronové šťávy
- 3 lžíce tahini pasty (sezamová pasta)
- 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 80 - 100 ml vody
- sůl
- špetka mletého chilli
Způsob přípravy
Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme důkladně okapat. Tuto luštěninu můžete použít i sušenou. Tu je však třeba předem namočit a poté uvařit. Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. Česnek očistíme a prolisujeme.
Všechny ingredience včetně cizrny dáme do vyšší nádoby, postupně přiléváme vodu a směs rozmixujeme ponorným nebo běžným mixérem.
Hotový hummus ozdobíme trochou olivového oleje a pokud máme doma čerstvý koriandr, tak lze přidat i jeho lístky.