Bramborová bábovka recept
Jemná, vláčná, prostě dokonalá! Přidáním brambor do těsta získá bábovka body navíc. A kdo chce mít mramorovou variantu, může přidat do části těsta trochu kakaa nebo čokoládového pudinku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g vařených brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- nastrouhaná kůra z poloviny citronu
- 100 g čokolády na vaření
- špetka soli
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C.
Do mísy najemno nastrouháme oloupané brambory. Přidáme mouku, mléko, kypřící prášek, pudink a promícháme.
V jiné misce utřeme máslo s cukrem a vejci. Směs přidáme k sypké, vmícháme citronovou kůru, špetku soli a nahrubo nasekanou čokoládu.
Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Bábovku pečeme v předehřáté troubě 45 - 55 minut.