Hruškový dezert recept
Hruškový dezert je lahodný a můžeme ho podávat teplý nebo studený. Na zdobení si vybereme buď mletou skořici nebo strouhanou čokoládu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrušky
- 2 lžíce nahrubo nakrájených mandlí
- 1 banán
- 2 lžíce rumu
- smetana ke šlehání
- čokoláda
- mletá skořice
Způsob přípravy
Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyřízneme jadřince. Banán rozmačkáme vidličkou a přidáme k němu nakrájené mandle. Směs důkladně promícháme.
Otvory po jadřinci naplníme banánovou směsí a připravené půlky hrušek naskládáme do kastrolu, zakapeme je rumem a podlijeme nepatrným množstvím vody. Při střední teplotě hrušky podusíme jen krátce, aby změkly a voda se vyvařila. Pak je naskládáme do misek, necháme 2 minuty zchladnout a ozdobíme šlehanou smetanou a čokoládou nebo skořicí. Můžeme hned podávat.